woensdag, februari 27, 2008

de aanleiding


Een krantenberichtje in de Gezinsbode van vanmorgen...a.s woensdag 5 maart: Aletta Jacobs-lezing in het Academiegebouw in Groningen. Aanvang 20 uur. door > Heleen Mees. De power feministe van het moment. En dan gaat er van alles rinkelen.

Haar boodschap; Het wordt tijd dat de vrouw eens echt gaat werken! Zij schrijft columns voor de NRC en heeft het boek geschreven WEG MET HET DEELTIJDFEMINISME!
Over vrouwen, ambitie en carrière. En ja, dit is het ene uiterste
Daarnaast is ze actief voor woman on the top en is ze werkzaam als EU-adviseur in New York.
(leuk detail; geen man, geen kinderen...)
En dan is er de andere kant...
Beatrijs Smulders en haar pleidooi voor een babysabbatical
Ook ben ik benieuwd naar dit boek nu ik op haar website hierover heb gelezen.
De Fluwelen Golf en de Zwarte Hond’ Nederlandse uitgave, Amsterdam
- mei óf september 2008 > sexualiteit, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen lichaam en moederschap en emancipatie.

Dan gaan mijn gedachten verder en beland ik op beperkt houdbaar van Sunny Bergman en haar plannen voor een nieuwe documentaire The importance of being sexy!

Dat brengt me weer in mijn realiteit. Aan het werk. Nu nog in de avonduren (mijn ideale combinatie met het moederschap op dit moment...al schiet manlief er wel eens bij in!) om een workshop over Vrouwelijkheid voor te bereiden samen met Yvonne & Ellen!

Wat voor mij geldt, geldt niet voor een ander. Keuzes maken. Ervaar je hierin problemen dan is er altijd nog de IK BEN MOEDER groep! {reclame}
Ik vraag me werkelijk af...hoe doen wij dit met z'n allen...moeder zijn, vrouw zijn, vriendin zijn, etc. We hebben keuzes te maken en dan valt het oordeel. Is het goed of fout? Zullen we die gewoon vergeten. Het is een keus voor jou op dat moment.
Wat een pleidooi...nu tas in pakken en op naar Stockholm!
ok nog een nachtje slapen.
PS de lezing heeft wel mijn aandacht. Valt het samen met de laatste lezing sprookjes en kinderen....OOOOOHHHHH...ik moet kiezen.....

dinsdag, februari 26, 2008

brains



Teveel denken is niet goed voor de mens, in ieder geval niet voor mij. Ik snap waarom mijn zus een bedrijf wil starten met de naam Gewoon doen! Niet teveel denken > actie!
Gisteren was ik al benieuwd en vandaag on-line te vinden
Lines and Shapes en dan denk ik...
DRUK

maar juist, niet denken maar doen!
foto's komen van de website
de bedenkers zijn mav en lena

maandag, februari 25, 2008

zondag, februari 24, 2008


weekend



Tot een jaar geleden won ik vaak een spelletje. Dat is nu wel anders, ik win niet meer...mijn tactieken zijn of doorzichtig geworden, of ik ben een pechvogel of ik word steeds gelukkiger in de liefde...dat laatste zal het wel zijn!

Vandaag een heerlijk eind gelopen met Sas. en weer heerlijk/ouderwets goed gesprek.

En dan Luna. Ze maakt de mooiste schilderingen. Deze is voor Ot, hij is dol op poezen.

donderdag, februari 21, 2008

hier slapen we dan!



Een bedje geboekt via stockholmguesthouse. Bedankt Angelique voor de tip!
Het is in Sodermalm en kunnen denk ik alles belopen.
En nee...ik zit er nog niet...(bijna) en heb vandaag heel hard gewerkt aan -kleur bekennen- en aan mijn eigen site. Dus binnenkort meer on-line te zien!
I keep you posted!
Morgen opleiding en dan weekend en jawel vakantie!
Wat ga jij doen?

woensdag, februari 20, 2008

Zomer???


Ik blijf nog even bezig hoor...morgen gaat er weer hard gewerkt worden, maar ik kon deze meiden niet laten...Het lijkt hoog zomer, ware topmodellen, want eigenlijk was het 2 graden boven nul!


WAUW
en daar kwamen ze aangehuppeld in hun hempjes.

op de fiets









dinsdag, februari 19, 2008

YEP!





Beeld...Rineke Dijkstra, daar waren Inkie en ik vorig jaar dacht ik...maar tijd...het was twee jaar geleden dat wij bedachten om weer eens samen wat te ondernemen.

zondag, februari 17, 2008

computer crash

Mijn dagje Utrecht was heerlijk. Fijn bijpraten en we zijn weer helemaal up-to-date van het nieuwste design wat in de winkels ligt. Een erg leuk fietsmandje gezien...klein detail...stockholm design! En jawel, wat trof ik ook in strand west >>kaartjes van Camilla. Het is een beetje vreemd. Alsof ze al erg bekent is in de wereld en ik haar net heb ontdekt en "gewoon" een mailtje stuur...
Mijn computer piepte wat en zoemde en de voeding was zo nu en dan aan het haperen...en nu is ie doorgebrand...mede door de schroevedraaier van Peter!
Heerlijk even geen comp. De laptop doet dienst als type-machine. Maar foto's later dus!

Vandaag een heerlijk rondje stad-architectuur met Ot in de zon voorop de fiets. Ook dat later deze week! Wanneer ik weer bij mijn eigen apparaat kan.

vrijdag, februari 15, 2008

Utrecht




Trouwens morgen een uitstapje naar AKI-vriendinnetje Ingrid. Leuk om haar weer te zien en te horen wat ze allemaal aan het doen is. Ik zal mijn camara meenemen. Alsof het voor het eerst is, dat ik in Utrecht ben! In ieder geval lang geleden.

In de ban van...




OOOoooohhh...ik heb zin! Helemaal in de ban van Zweden. Dus ik surf op internet en vind de dames van front-design. Ze maken mooie dingen o.a. voor Moooi en droog.

Een lamp die erg goed bij mijn kleine grote zus past...
Verder verdiep ik mij in het schortje. Later hierover meer!

dinsdag, februari 12, 2008

STOCKHOLM II


for Camilla...this is me! & one of my sons: OT!
[there's also Luna, Boas and this little one]


Ik heb heel gedurfd een zweedse kunstenares ge-emaild en gevraagd of ze nog leuke inside tips heeft voor de grote stad! Zelf woont ze in Goteborg, maar...Ik ben benieuwd of ze gaat reageren.

Nu mijn spullen pakken om naar de praktijk te gaan, de vervolggroep MOEDERS start vanavond weer. Knippen en plakken en dan uitwerken. Hoe zou het de dames ver gaan zijn de afgelopen periode...ik heb zin om ze weer te zien!

STOCKHOLM

Wauw...ik heb "gewoon" twee tickets geboekt naar Stockholm! Samen met Peter maken we ons eerste reisje over de grens sinds ik zwanger was van Luna!
En ja...nu gaan we samen vliegen! Waar we slapen is nu nog onbekend. Heeft iemand nog leuke, verrassende tips?

Nog 2 weken en 2 dagen!

donderdag, februari 07, 2008

leuke links!


Inspiratie, maar ook gewoon lekker rond sneupen...en voor degene die alles voor hun kindjes over hebben...je kunt je LOL op! Succes...

(orale-fase-gevoelige-sites)



dinsdag, februari 05, 2008

work in progress







Ha...kleine knutsel koning! Heerlijk met Boas zitten werken aan de keukentafel. Vol concentratie en precisie. Indrukwekkend.
ps.het is een boot met wieg, bed en trapje om in/uit het water te klimmen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...