maandag, maart 31, 2008

ik ben ook moeder

Een leuk interview met Suzanne Rethans in de Jan (september 2007)
THERAPEUTISCH OPVOEDEN
Voeg ik deze ook nog even toe...uber-moeder? Daphne

in produktie


...een sneak-preview...van dat wat in produktie is. Ik kom tijd tekort....
tzt natuurlijk resultaat!

zondag, maart 30, 2008

Toen II





Gisteren een hele leuke avond gehad met Jeroen. Samen met Sas ontmoette ik hem 18 jaar geleden. En na mijn 17e verjaardag niet weer gezien...en nu woont hij een dorp verderop na ook jaren in de stad te hebben gewoond. Het was erg gezellig. Leuke gesprekken en wat mij betreft voor herhaling vatbaar! Wat een lol om alle herinneringen...en shocking om verhalen te horen die ik schijnbaar niet meer wilde weten.

{en wat leuk he, zo'n jonge simone...15 jaar!}
En nu een verrassend actief/werkende zondag. Al zit ik nog steeds in mijn pyama. Hard aan het werk voor Kleur Bekennen. Binnenkort on-line

donderdag, maart 27, 2008

toen...






Voor een misschien opdracht ben ik mijn boeken in beeld aan het brengen. Wat een mooie herinneringen. Dit werk blijft me dierbaar. Binnenkort op de website!
{I'll let you know}

lente!



Een maand geleden stonden Luna & Iva op het dak...in een hempje. Het leek wel lente...
Nu is het lente en het zal niemand ontgaan zijn. Maar eindelijk toch nog een sneeuwbal!

Arounna Khounnoraj is een weekelijkse gast bij BloesemKids. Hier laat zij allerlei creatieve manieren van werken zien. Deze poppetjes gaan we echt vaker maken! Ook ik heb er lol in! Fijne tijdsbesteding op de woensdagmiddag...{links is van Luna / rechts van Iva}
En dan heb ik gelezen op de site van Sanneke over het project de buiken van moeders!
De vormen van moeders! Net zoals er geen moeder hetzelfde is in haar manier van doen, is ook de vorm dat niet! ik ben benieuwd wat GEA ervan vind, nu 35 weken zwanger...show me your belly baby!

dinsdag, maart 25, 2008

moeders...


Mijn beeld over moeders wordt steeds helderder...Francien Fromme maakt hele leuke illustraties! {zie hierboven} en ik ga zo weer eens hard lopen. De lente is begonnen en al het wintervet mag weer als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hoe heuglijk het feit dat ik in de sneeuw ga lopen en de lente is net begonnen....Het is waar: maart roert zijn staart!

vrijdag, maart 21, 2008

Zomerhitte


Volgens mij heb ik ooit al eens een stukje geschreven, maar afgelopen maandag ging de film in premiere! (Op onze trouwdag...) Helaas lag ik toen in bed of zat op de wc. Anyway...ik las gisteren in de Linda (thema Bloot) dat Sophie denkt dat iedereenkomt kijken en haar in haar blootje wil zien. En ik benieuwd naar de masturbatie-scene in de deuropening. En ja, ik ben ook gewoon benieuwd naar Sophie, al dan niet bloot...een natuurtalent??
Goed. Zomerhitte dus. Nu regen , het is weekend en beneden zijn Luna en Boas met eigen vriendjes aan het spelen. Zelf geregeld ook; gewoon even bellen!
Trouwens. Boas zegt tijdens het knutselen aan tafel; ik teken een heel klein mannetje met hele lange benen en hele grote oren. Voegt daad bij zijn woorden en zie daar: Het is prachtig, zijn allereerste poppetje!
En Luna heeft haar eerste expositie in het Kunstencentrum! De zelfportretten! Ook daar zijn foto's van...komt ook.
En dan zeg ik tot dinsdag. Fijne paas-dagen!
Misschien volgen nog wat leuke links dit weekend...neem ook eens een kijkje bij het ik-atelier
Nu lekker slapen

woensdag, maart 19, 2008

Sanneke



Het is woensdagmiddag, de jongens zijn nog bij opa & oma en dus kunnen Luna en ik ongestoord knutselen op zolder...we zijn erg druk... (waarvoor=geheim)
Ik pak een boekje uit de kast wat ik een paar jaar geleden van mijn vader kreeg.
"Hoe de koning mijn moeder ving" (en hoe het verder ging) door Sanneke Blom.
Ik lees nog eens en ben zeer verbaasd...de naam komt mij nu bekend voor; ik lees zo nu en dan haar web-log!
En een poos geleden alweer (2/3 jaar) stuurde ik haar een foto van een boek.
Nisse zijn nieuwe pet! Dat boek vond ik bij de afgeschreven boeken in de bieb en vond vooral de naam mooi voor misschien ons jongentje...(toen zwanger van Boas of Ot...) Die naam werd het niet, maar ik denk dat ik daardoor Sanneke haar blog vond. Haar zoon heet namelijk wel Nisse!

De meeuwen rond de sluis, die we elke keer weer tegen komen bij ons ritje naar school, zullen mij steeds weer doen denken aan vrijheid en Sanneke haar moeder.
Een Mooi boek!
Ik zal ook Sanneke berichten, want stel...ik heb geloof ik ooit gelezen op haar web-log dat er twee Sanneke Blommen bestaan....

dinsdag, maart 18, 2008

100


Eigenlijk nu HOERA!!!! want >>>
Ik zie...dit is mijn honderdste-bericht.
En dan is het een korte.
Eventjes nog voor ik weeeeer slapen ga!
Ben wel weer bijna beter,
maar nog niet.
Tot snel!

Foto hierboven komt van IJM. Ook binnenkort als vaste link is te bezoeken: mijn zus Gea en haar paarden!

vrijdag, maart 14, 2008

Beeld


{geen idee meer, van wie deze foto is...maar mooi!}
Eindelijk...nieuw beeld op Siepsfabriek! Het laden duurt nog wel eventjes en daar zal ik verder aan werken. Verder kreeg ik een leuke prive-reactie op een blog bericht. Ik zal het plaatsen, met ook mijn reactie eronder....
(jullie mogen dus gewoon ook hier reageren...lijkt me leuk!!!)

Hoi Simone,

Ik weet niet wat jij onder burger trut verstaat, maar ik heb mij er wel aan geƫrgerd.
Nu ben je zo bezig met de moedergroep en ik vind het niet te rijmen dat je ook "gewoon" een moeder mag zijn zonder buitenshuis werk en dat je dan niet per definitie een burgertrut bent. Hoe wil je het dan ook nog rijmen met dat je na de bevalling een jaar zorgverlof zou willen, zoals je dat in Zweden hebt, ben je dan ook een burgertrut?

He hallo!
Wat fijn, dat jij je ook ergerd! Ik ben moeder op mijn manier en wat ik vooral schrijf is dat vrouwen onderling zo oordelend zijn, of thuis, of werken of de combi. Nu Heleen Mees zoveel aandacht trekt wil ik juist alle kanten belichten. De term burgertrut komt van het boek...waar ik ook iets over zeg...Beatrijs, Heleen en zoveel anderen. Er is juist geen goed, geen fout! Doe zoals jezelf wilt zijn als moeder. Al is het soms moeilijk met zoveel ideeen/oordelen en meningen. Hoe is een "goede" moeder. Dat weet je alleen zelf!

dinsdag, maart 11, 2008

werk


En dan heeft ze (Heleen Mees) toch veel teweeg gebracht. Ik kreeg vandaag de volgende link toegestuurd Kaouhtar Darmoni en vind dit ook weer interessant om te lezen. Zij zegt in de Aletta Jacobs lezing van 3 jaar geleden het volgende:

"Waarom staat Nederland steevast onderaan op lijstjes over arbeidsparticiptie van vrouwen, meestal samen met Ierland of een land als Botswana? Waarom hebben zo weinig vrouwen een toppositie in Nederland? En waarom lijken de weinige vrouwen die de top halen zo vaak op ‘half-mannen’? De Tunesische Kaouthar Darmoni verbaasde zich hogelijk toen ze in 1997 vanuit Frankrijk naar Nederland kwam. Dit was toch een zeer geĆ«mancipeerd land? Waarom gedroegen de vrouwen zich dan zo mannelijk? Dat lag niet zozeer aan de machocultuur maar aan de vrouwen zelf. Nederlandse vrouwen hebben het contact met hun vrouwelijke kracht verloren."

Ook leuk half werk ! en sloppop
en gisteravond bij de netwerk bijeenkomst een heel leuk gesprek gehad met Martine. Ze heeft erg leuke plannen waarmee ze gaat starten. Ik wil haar volgen en houd jullie op de hoogte! In de lijst met links heb ik de link van Bloesem kids toegevoegd. Een heel erg leuke site, kijk er maar eens!




maandag, maart 10, 2008

Burger trut

En daar zaten 220.000 mensen zonder water (vannacht en vanochtend) en ja...scholen bleken gesloten, peuterspeelzalen bleken gesloten en zelfs creches dicht... en dan hebben werkende moeders een probleem. Waarheen met het kind? Offer ik mijn werkdag op of moet ik echt....

En dan is daar gelukkig nog steeds de niet-overdag-werkende-buurvrouw; flexibel, vriendelijk en kinderen zijn welkom, zelfs als je ze niet kent. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd?
En hier zit ik; lap-top op schoot, een blog te schrijven, mij te verdiepen in de minder leuke kant van ondernemersschap en mijn moedergroep-avond voor te bereiden. Gewoon tussen de hutten, puzzels en duplo door. En dan maak ik toch een lange werkdag!

LEVE DE BURGERTRUT!

zondag, maart 09, 2008

Weekend








Gisteren internationale vrouwendag. En een leuke eet-verjaardag. Lekker!
Nu mijn ontzettende chaos aan het organiseren. Althans dat probeer ik...
Stockholm in beeld is bijna zover. Er volgt nog meer, maar de eerste foto's staan on-line.
En nog wat leuke familie-kiekjes. 'T is tenslotte weekend....
{vooral Boas als beer van een vent!}

donderdag, maart 06, 2008

Heleen Mees



De maakbare-maatschappij?
Foto"s van Marjo van de Boomen

Ik kom zeker nog terug op de lezing en Heleen. Wat vond ik er nu van? Ik moet alleen even uitzoeken hoe ik een PDF file kan plaatsen...
(eh, eh....; heb ik zeker een man voor nodig....!)
Ook een interessant krantenartikel is dit <

Stiletto's!







Stiletto race Voorronde in de Westerhaven in Groningen
Rennen op hakken van 9 cm hoog en 1,5 cm breed.
En een Glamour magazine in je handen!

woensdag, maart 05, 2008

Gelukt!!

Morgen meer...nu eerst slapen!

kopje


Twee nieuwe in de verzameling.


Heleen Mees is uitverkocht, maar we {buuf & ik} gaan toch kijken of er nog kaartjes niet opgehaald worden. Anders kunnen we via een video-verbinding de lezing volgen vanuit de senaatskamer. Je leest hier morgen meer...en ook morgen; stiletto-race. Je begrijpt dat ik in het kader van vrouwelijkheid wel even ga kijken! Ik heb dan wel de 4 mijl gelopen, maar ik heb eerst nog te leren op hoge hakken te lopen!

dinsdag, maart 04, 2008


Stockholm


Binnenkort meer foto's. Donderdag weer een werkdag!
Meer foto's te zien bij FOAM, UNIT, SOLAR
en deze foto's blijf ik fascinerend vinden: Loretta lux

aanvullend

Vooral doorklikken
kesselskramer

maandag, maart 03, 2008

THUIS II


Ben er weer, had ik dat al vertelt....

THUIS


Terug van weg. Peter en ik kunnen nog steeds 24 uur per dag samen zijn.

School begint weer, op de fiets door regen, wind & hagel. De kinderen zijn dolblij elkaar weer te zien en ook weer niet. De foto's van de schoolfotograaf van Boas zijn binnen en de anijshagels zijn alweer van de vloer opgezogen, de was hangt alweer en in de mand ligt een was te wachten.
Het is maandag, de vakantie voorbij en ik heb er zin in!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...