donderdag, augustus 29, 2013

Blote voeten tochtOp 7 september wordt voor de 2e keer de blote voeten tocht gelopen. Een tocht door vrouwen, voor vrouwen, of beter gezegd voor meisjes. De jonge vrouwen in Ethiopie die zo jong een kind krijgen, terwijl hun lichaam daar nog niet rijp voor is. De baby overlijdt en de vrouwen lopen een ernstige kwaal op; een fistel. In Nederland kennen we dit eigenlijk niet, maar in Ethiopie wel...


In 2010 bezocht ik het Fistula Hospital in Addis Ababa met mijn tante Sieboutje. Zij is verloskundige in Nederland. Een ziekenhuis waar Dr. Hamlin (ver in de 80) al jaren en nog steeds operaties uitvoert om deze jonge vrouwen weer een plek in de samenleving te geven. Soms lukt het niet meer in het eigen dorp, maar dan zijn er speciale projecten waar de vrouwen kunnen wonen, werken en soms onder begeleiding van het ziekenhuis toch het leven kunnen geven aan een kind. Indrukwekkend! Zij geven op hun eigen manier kleur aan hun nieuwe leven.


Op 7 september loop ik met Luna mee en jij kunt ons sponsoren. Je kunt natuurlijk ook zelf meelopen! Wil je ons sponsoren dan kun je mij een email sturen! sbouwstra[at]hotmail[dot]com Dan stuur ik een email terug, hoe je dit kunt doen! Onze dank is groot! En wat zou het mooi zijn om 1 operatie te kunnen vergoeden! (450 euro!!!)


Wil je zelf meelopen kijk dan hier! BLOTE VOETEN TOCHT


edit: de 450 euro haalden we niet, maar wel 150! De gehele actie bracht bijna 39.000 euro op!


Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...