zaterdag, september 15, 2007

act of faith


@arnoud Bakker


"Fotografie is met name een kunst-vorm waarin we schijn werkelijkheden kunnen laten zien. De manier om naar een bepaald onderwerp te kijken of juist een andere kant van de samenleving te belichten."

Vanmiddag opende Max v/d Berg (nieuwe commisaris van de koningin) de tentoonstelling Act of Faith. Het verrast me dit te horen, juist na de documentaire van Sunny Bergman (beperkt houdbaar) waarin veel vrouwen niet stil staan bij al het beeld materiaal wat zij onder ogen komen. De hoeveelheid aan manupilaties...maar juist een foto als beeld, wordt al snel als werkelijkheid aangenomen. What you see is what you get....???


In mijn persbericht 10 jaar geleden schrijf ik:


De foto's verbeelden de realiteit van de dag.
Zonder manupilatie vormen zij mijn waarheid
waar ik altijd weer nieuwsgierig naar ben.


Wat me van vandaag bij blijft is dat we in gesprek moeten blijven, discussies aan gaan en open staan voor andere visies want op die manier kunnen we een samenleving creeeren waarin we samen met elkaar kunnen zijn. Open minded.


Maak plaats voor jouw mening want die doet er ook toe.Verrassende ontmoeting met 10 jaar geleden...Ik zie, ik zie wat jij niet ziet...

Minke & Arnoud. Van Arnoud Bakker is de geplaatste foto.

Ik neem aan photoshop vrij...helemaal van de deze tijd. Is het Arnoud's kijk op vrouwelijkheid? Balanserend tussen intiem, integer en pornografie

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...