zondag, november 02, 2008

Dag der doden...


Nickolas Muray, Frida on a white bench, 1939


Vandaag is het allerzielen, de dag der doden. Ik denk dat in Mexico deze dag het grootst en feestelijkst wordt gevierd. Lees meer erover >>>hierEn zo kom ik ook bij het boek "Selfportrait in a velvet dress".
Frida Kahlo en haar prachtige jurken...hoe mooi zij zich altijd maakte en het contrast met haar ook tragische leven.En dit brengt me bij mijn project. Kracht en kwetsbaarheid.
Een jaar geleden ongeveer las ik de weblog van Ellemijn Veldhuijzen van Zanten
Toen was ik al begonnen te schrijven, maar mijn idee heeft zich verder gevormd.
Jaarlijks worden er 1300-1500 kinderen levenloos geboren en dat is heel veel!
Zoveel vrouwen die leven met dit verlies, gemis. Wie zijn deze vrouwen en hoe doen ze dit??? Zelf ben ik ook zo'n vrouw. Het is nu bijna zes jaar geleden dat Hasse levenloos werd geboren. Hoe mijn leven eruit ziet, hoe het mij heeft gevormd wil ik laten zien in dit fotoproject. Ook de verhalen van andere moeders wil ik lezen en zien. Iedere vrouw is uniek en doet dit op een eigen manier. Het zichtbaar maken van deze verhalen is de kern van het plan.

Een boek met verhalen, een portrettenserie van de vrouwen in de mooiste jurk...
Natuurlijk had ik Hasse liever op een andere manier in mijn leven gehad, maar de ervaring draag ik met mij mee. Het heeft mij veel (levens)wijsheid gebracht!!

2 opmerkingen:

sanneke zei

Wat een droevig-mooi plan, Simone.
En wat een wonderschone naam hadden jullie voor dit kindje uitgekozen, Hasse.

Ik ben benieuwd naar je foto's. Die van de dame onder de droogkap blijft maar in mijn achterhoofd zweven, ik moet er telkens weer even naar kijken.

Marleen zei

Prachtig dat je dit gaat doen !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...