zondag, november 02, 2008

Stamboom...dl I

Het duizelt me...al die namen en dan kom je ergens in 1685...waar een voooooooorvader van de vaderskant van mijn moeder begint...
Lourens Jans. Hij trouwt 3x en krijgt bij elke vrouw verschillende kinderen (2/5/7) en zie daar; je hebt gelijk 3 takken met afstammelingen. Ik stam uit de tak van het 2e huwelijk, waar de kleinzoon van deze Lourens Jans; Anne Martens, besluit om in 1812 de naam Lourens aan te nemen. Deze tak Lourens stopt dan uiteindelijk bij mijn moeder want zij krijgt alleen maar dochters...

Goed, dankzij Sanneke ben ik nu verslaafd!
:-)))

Raar is dat niet want ik was als kind al verslaafd aan al die doosjes en enveloppen met familiefoto's. Ik heb nu wat oude meegenomen en zal hier binnenkort laten zien.
Nu slapen want het is echt bedtijd!

1 opmerking:

sanneke zei

En dan zit je zo maar ineens in 1685 en je kunt je je betoverovergrootvader voorstellen, die schijnbaar een goede partij was, dat hij tot 3 keer toe trouwde. Spannend hè, steeds dieper naar je wortels graven.

Die woordverificatie bij jou log typ ik trouwens altijd graag in, terwijl zulke dingen me normaal gesproken mateloos storen. Het zijn telkens mysterieuze woorden waarvan je je voor kunt stellen dat ze een betekenis zouden kunnen hebben, maar dat je 'm zelf niet kent. Ik moet er maar een sport van gaan maken. Ik vertel je wat ik in moet typen en wat ik denk dat het betekent:

CALUMME: zuilengalerij in de moorse architectuur.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...